1.CIASTO:
Białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywną a pianę ,pod koniec ubijania dodać3/4 szklanki cukru.Żółtka utrzeć z pozostałą ilością cukru i cukrem waniliowym.Do ubitych białek dodać utarte żółtka,przesianą mąkę,proszek do pieczenia.Delikatnie wymieszać łyżką.Wyłożyć do blaszki24x38 wysmarowanej margaryną wyłożonej papierem,upiec.Gdy wystygnie ciasto przekroić tak by były 2 blaty :pierwszy o wielkości 1/3 a drugi o wielkości 2/3 wysokości ciasta.Większy blat ciasta pokruszyć.
2.Galaretki rozpuścić w 0,5 l wody i odstawić aż zaczną lekko tężeć.
3.MASA KOKOSOWO-ŚMIETANKOWA
Jogurt ubić ze śnieżkami,dodać wiórki kokosowe (odrobinę zostawić do posypania wierzchu ciasta),olejek śmietankowy.Dobrze wymieszać następnie dodać pokruszone ciasto,wymieszać.
4.ZŁOŻENIE CIASTA
Pierwszy blat ciasta,galaretka,masa kokosowo-śmietankowa,wiórki i starta czekolada.Ciasto wstawić do lodówki.
Komentarze