Rafaello bez pieczenia

4.99 (171 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Pyszne i szybkie ciasto bez pieczenia, idealne dla wielbicieli kokosu.

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 400 gram herbatników maślanych
    0,5 szklanki cukru
    1 kostka masła
    200 gram wiórków kokosowych+do obsypania wierzchu
    2 szklanki mleka
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    Folia spożywcza Gosia
    Foremka aluminiowa 27x17 cm.
Wystaw ocenę:

4.99 (171 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Rafaello

Rafaello bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka odlewamy szklankę, rozrabiamy obydwie mąki, pozostałe zagotowujemy z cukrem, gotujemy budyń, przekładamy do miski, wierzch przykrywamy folią spożywczą, pozostawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy do białości, dodajemy po łyżce budyniu, na końcu wsypujemy wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Dno formy wykładamy herbatnikami, wykładamy 1/4 część kremu, przykrywamy kolejną warstwą herbatników, ponownie wykładamy 1/4 część kremu, przykrywamy kolejną warstwą herbatników, z kolejnymi warstwami postępujemy w ten sam sposób, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi.

Porady

Do kremu można dodać odrobinę alkoholu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krem kokosowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować