Rafaello na krakersach

4.49 (203 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Szybko znika z talerza.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Wymiary blaszki mierzone z góry to 24x28
    Masa I:
    3 szklanki mleka
    3 żółtka
    3 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 cukier waniliowy
    3/4 szklanki cukru
    300 g margaryny
    250 g wiórek kokosowych
    1 kieliszek spirytusu
    2 opakowania krakersów
    Masa II:
    500 ml śmietany kremowej
    250 g mascarpone
Wystaw ocenę:

4.49 (203 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello

Rafaello na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa I :
    W 1 szklance mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować budyń.
    Margarynę utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniu. Na końcu dodać kokos i spirytus.
    Masa II:
    Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, utrzeć na jednolitą masę. Można dodać cukier puder do smaku.
    W blaszce o wymiarach 24x28 wyłożyć pierwszą warstwę krakersów- wyłożyć 1/3 masy I - krakersy- 1/2 masy - krakersy- reszta masy - krakersy- Wyłożyć masę II. Wierzch wyrównać i posypać kokosem i migdałami. Wstawić do lodówki. Smacznego :)

Porady

Najlepsze jest na drugi dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy Masa budyniowa Migdały Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować