Rafaello na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa I :
W 1 szklance mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować budyń.
Margarynę utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniu. Na końcu dodać kokos i spirytus.
Masa II:
Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, utrzeć na jednolitą masę. Można dodać cukier puder do smaku.
W blaszce o wymiarach 24x28 wyłożyć pierwszą warstwę krakersów- wyłożyć 1/3 masy I - krakersy- 1/2 masy - krakersy- reszta masy - krakersy- Wyłożyć masę II. Wierzch wyrównać i posypać kokosem i migdałami. Wstawić do lodówki. Smacznego :)
Komentarze