Ragout z kurczaka

4.48 (192 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Danie jest wyśmienite, często je przyrządzam.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 80-100 dag piersi z kurczaka
    250 g pieczarek
    4-5 cebul
    50 g margaryny do smażenia
    500 ml bulionu drobiowego (może być z kostki)
    4-5 ząbków czosnku
    5 łyżek stołowych ketchupu
    sól,pieprz
    natka pietruszki wg uznania
    200 g fasolki szparagowej (może być mrożona lub ze słoika)
    400 g ziemniaków pokrojonych w kostkę
Wystaw ocenę:

4.48 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ragout z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opłukane filety posypać solą (lub vegetą wg uznania) i pieprzem, oprószyć mąka. Na patelni rozgrzać margarynę, podsmażyć piersi z obu stron na złoty kolor. Obrane, i pokrojone na talarki pieczarki podsmażamy na margarynie razem z pokrojoną cebulą w piórka. Smażyć ok 7 minut. Pieczarki z cebulką przełożyć do głębokiego naczynia żaroodpornego. Zalać bulionem . Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,ketchup, trochę soli jeśli będzie potrzeba i pieprz. Posypać natką pietruszki. Przełożyć do naczynia podsmażone piersi z kurczaka, dodać fasolkę szparagową i pokrojone w kostkę , surowe ziemniaki. Dokładnie wymieszać. Piec w temp. 180 stopni do uzyskania miękkości ziemniaków.

Porady

na smażonych filetach utworzy się złocista , chrupiąca skórka, jeśli do mąki użytej do panierowania dodasz odrobinę cukru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować