Pyszne risotto. Sycące i proste w przygotowaniu. Polecam szczególnie dla wielbicieli grzybów.
0 (0 ocen)
Porady
Z braku czasu wywar warzywny można przygotować używając kostki rosołowej. Jak będziecie czyścić grzyby to nie moczcie ich za długo w wodzie, chłoną wodę jak gąbka! Tak naprawdę grzybów nie powinno się wogóle myć woda, tylko wyczyścić mięciutką szczoteczką. Jeśli jednak chcecie je umyć, zróbcie to szybką pod strumieniem bierzącej zimnej wody. Do tego przepisu najlepiej wykorzystać prawdziwków świeżych lub mrożonych. Grzyby suszone się nie nadają. Nie wiem czy uda Wam się znaleźćkiełbasę taką, która przypomina w smaku tą oryginalną włoską; jest to surowa kiełbasa przyprawiona solą i pieprzem i innymi przyprawami w zależności od regionu gdzie ją robią, nie jest wędzona!!!to takie jakby przyprawione mięso mielone, któremu włosi nadają kształt kiebasy, po wyciągnieńciu z 'jelita' można ją z łatwością rozdrobnić palcami). Jeżeli takiej nie znajdziecie to zastąpcie ją waszą ulubioną kiełbasą (lepiej surową niż wędzoną) lub po prostu mięsem mielonym.
Komentarze