Risotto z groszkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Potrawa bardzo lubiana przez domowników, przepis znalazłam w starym kalendarzu ściennym:)

  • 30 min

Składniki:

  • Ryż 3 torebki
    groszek zielony jedna puszka
    ser żółty 10 dag.
    curry 1,5 łyżeczki
    kostka warzywna lub drobiowa
    sól, pieprz do smaku
    margaryna 15 dag.

Risotto z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w wodzie z solą ok 10 minut ( aby był al dente), następnie na patelnię wykładamy margarynę i rozgrzewamy ją. Wrzucamy ryż i zalewamy szklanką wody, dodajemy kostkę. Gdy ryż będzie miękki dodajemy odsączony groszek i przyprawy.
  • 2. Wyłączamy gaz i posypujemy startym serem.

Porady

Do całości można dodać szynkę pokrojoną w kostkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy