Rogaliki z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do rondelka wlej mleko i dodaj masło, roztop masło tak aby mleko nie stało si ę gorące. Do drugiej miski dodaj make , pokruszone drożdże , sól , cukier, wszystko wymieszaj, następnie dodaj wymieszane mleko z masłem i dodaj 2 jajka. Wszystko wyrób na gładką masę. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na około 60 minut.
Po 60 minutach podziel ciasto na kilka części i każdą część rozwałkuj i podziel na dowolnej wielkości trójkąty. Na najszerszą część trójkąta nakładaj około łyżeczkę kremu czekoladowego.
Kiedy rogaliki będą już pozawijane poukładaj je na patelni posmarowanej wcześniej tłuszczem, posmaruj rogaliki rozmąconym jajkiem.
Piecz w piekarniku ustawionym na 180 stopni przez około 25 minut.
Piekarnik z termoobiegiem : 160 stopni na około 25 min.
Komentarze