Rolada biszkoptowa z masą truskawkowo-ajerkoniakową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt.
Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę,dodać cukier i dalej miksować.
Dać żółtka ,zmiksować.Na końcu dodać mąkę wymieszaną z pr.do pieczenia i delikatnie zamieszać.
Piec w 170st.do złotego koloru.
Upieczony biszkopt,ciepły zawinąć w ściereczkę i zostawić do wystudzenia.
Masa
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch.Dodawać stopniowo truskawki i dalej miksować.
Na koniec dać ajerkoniak i jeszcze raz zmiksować.
2.Rozwinąć biszkopt,nałożyć 2/3 masy i równo rozsmarować,zwinąć.
Wierzch i boki posmarować resztą masy i udekorować połówkami truskawek.
Dać do lodówki na 1 godz.
Komentarze