Rolada mięsna z farszem jajeczno – serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki farszu połączyć i doprawić do smaku solą lub przyprawa uniwersalna
Do mięsa mielonego dodać osączoną bułkę, cebulę, jajko, musztardę, przyprawy i wyrobić jednolitą masę.
Połowę masy rozłożyć na brązowym papierze do pieczenia, ukształtować prostokąt, na mięsie rozłożyć farsz jajeczny i pomagając sobie papierem zrolować tworząc roladę.
Końce związać Szurkiem bawełnianym i ułożyć na blasze.
Podobnie można zrobić drugą roladę i ułożyć na blasze.
Podlać 2 szklankami wody, wrzucić 2 listki laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego i 1 łyżeczkę przyprawy uniwersalnej.
Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 st na ok. 1 godzinę.
Po upieczeniu pozostawić rolady w piekarniku na kilka minut. Następnie połączyć płyn który wytworzył się w pergaminie z tym z blaszki, zagęścić mąką
Roladki można podać na ciepło z ziemniakami i sosem lub na zimno.
Komentarze