Rolada serowa z mięsnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser, jaja oraz majonez i przyprawy łączymy i rozkładamy równomiernie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Możemy użyć blaszki 28x40 cm, ale ja użyłam blaszki od piekarnika (jest trochę większa). Podpiekamy ok. 20 min w 180 st. C, aby ser ładnie się rozpuścił. Po tym czasie od razu wyjmujemy blaszkę.
2.Mięso łączymy z jajem, bułką tartą, papryką drobno posiekaną, przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem.
3.Na ser rozkładamy równomiernie farsz i powoli zawijamy w roladę jednocześnie odrywając papier do pieczenia. Ponownie wstawiamy do piekarnika (kładziemy na papierze do pieczenia) i zapiekamy ok. 1 h w 160 st. C.
Można kroić i podawać od razu, ale zimna też jest bardzo smaczna.
Komentarze