Rolada serowa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser żółty ścieramy na tartce o dużych oczkach, ubijamy jajka, dodajemy majonez. Wszystko razem dokładnie mieszamy i przelewamy do blaszki (25x40).Pieczemy 20 minut.Pieczarki oczyścić, pokroić na plastry. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić cebulę, podsmażyć i dodać pieczarki, posolić i popieprzyć. Dusić, aż płyn odparuje.
Do mięsa mielonego wbić jajka dodać bułkę tartą i przestudzone pieczarki. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem i solą.Upieczone ciasto odrywamy od papieru,wykładamy farsz mięsny i zwijamy roladę,wkładamy ponownie na blaszkę i do piekarnika.Pieczemy 40 minut.
Komentarze