Rolada serowa z mięsem mielonym

4.49 (191 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Rolada serowa prosta w wykonaniu, a zaskakująca w smaku.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Ciasto serowe:
    400 g sera żółtego
    5 jajek
    3 łyżki majonezu

    Farsz:
    500 g mięsa mielonego
    500 g pieczarek
    2 łyżki masła
    1 duża cebula
    2 jajka
    2 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada serowa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser żółty ścieramy na tartce o dużych oczkach, ubijamy jajka, dodajemy majonez. Wszystko razem dokładnie mieszamy i przelewamy do blaszki (25x40).Pieczemy 20 minut.Pieczarki oczyścić, pokroić na plastry. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić cebulę, podsmażyć i dodać pieczarki, posolić i popieprzyć. Dusić, aż płyn odparuje.
    Do mięsa mielonego wbić jajka dodać bułkę tartą i przestudzone pieczarki. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem i solą.Upieczone ciasto odrywamy od papieru,wykładamy farsz mięsny i zwijamy roladę,wkładamy ponownie na blaszkę i do piekarnika.Pieczemy 40 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować