Rolada z indyka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta z indyka myjemy, osuszamy
i nacinamy tak, by powstał
duży płat. Oprószamy
solą i pieprzem.
2.Marchewkę z groszkiem gotujemy
około 8 minut w lekko
osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy. Kukurydzę osączamy.
Mieszamy z groszkiem
i marchewką. Serek mascarpone
mieszamy z jajkiem, bułką
tartą i warzywami. Rozsmarowujemy
na mięsie, zwijamy
w roladę i wiążemy nicią.
3.Roladę delikatnie przekładamy
do wysmarowanej oliwą
brytfanny lub naczynia żaroodpornego.
Podlewamy małą ilością
wody. Pieczemy 80 minut
w piekarniku rozgrzanym do
temperatury 200 °C. Podczas
pieczenia polewamy wytwarzającym
się sosem.
Komentarze