Rolada z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto
Białka ubić ze szczyptą soli i połową cukru. Resztę cukru dodać do żółtek i utrzeć. Przesiać obie mąki przez sito. Dodać żółta i delikatnie połączyć z białkami.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piec ok 20min. temp180C
Jabłka umyć, obrać, podzielić w ćwiartki i uprażyć z cukrem i cynamonem i budyniem ok 20min.
Upieczony biszkopt zostawić w piekarniku na 15 min następnie uchylić drzwiczki i po 5 min wyjąć z pieca. Delikatnie zdjąć papier. Biszkopt przykryć wilgotną ściereczką i zwinąć w rulon wzdłuż najdłuższego boku. Odstawić. Po 5 min rozsmarować na biszkopcie uprażone jabłka i ponownie zwinąć. Jak ostygnie posypać cukrem pudrem.
Smacznego
Komentarze