Roladki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z kurczaka rozbić i doprawić.
2.Mięso mielone wyrobić z utartą cebulą, czosnkiem i jajkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
3.Rozbite filety rozłożyć, posmarować musztardą i nałożyć farsz mięsny a następnie zwinąć, obwiązać nitką lub spiąć wykałaczką.
4.Roladki posypać przyprawą do drobiu i obsmażyć na smalcu.
5.Obsmażone roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać winem lub bulionem i zapiec ok 30 min. w piekarniku.
Porady
Przed zawinięciem roladek można na farsz ułożyć rząd śliwek lub moreli.
Uważać, aby nie przesuszyć roladek w czasie pieczenia.
Smakują na gorąco jako danie główne oraz na zimno jako wędlina.
Komentarze