Roladki drobiowe nadziewane serem i bazylią

0 (0 ocen)

  • 45 min

W niedzielę na moim stole nie może zabraknąć roladek - najbardziej lubimy drobiowe. Tym razem nadziałam je serem i świeżą bazylią.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka
    przyprawa do kurczaka
    kilka liści świeżej bazylii
    5 łyżek startego żółtego sera
    1 łyżka masła
    sól, pieprz

    Panierka:
    1/3 szkl. mąki
    1-2 jajka
    bułka tarta

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe nadziewane serem i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi przekrój wzdłuż na pół. Każdą rozbij, najłatwiej włożyć w mocny worek i rozbijać, wówczas mięso nie pryska na całą kuchnię. Każdy płat posyp przyprawą.
  • Mięso z farszem 2. W misce wymieszaj ser z masłem. Na każdym płacie mięsa układaj listki bazylii a na środek farsz serowy Zwijaj w roladkę.
  • Przesmażone rolady 3. W misce roztrzep jajka, na talerze wysyp mąkę a na drugim bułkę tartą. Każdą roladę obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Na rozgrzanym oleju obsmaż rolady z każdej strony. Przekładaj do naczynia żaroodpornego, przykryj folią aluminiową i zapiekaj ok. 20 minut w 180 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Drób Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować