Roladki drobiowe z kukurydzą i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyj, osusz, rozbij na kotlety. Przypraw solą i pieprzem. Marchewki i pora umyj, oczyść. Marchewki potrzyj na tarce o grubym oczku, białą i jasno zieloną część pora pokrój w pół plasterki. Kukurydzę osącz z zalewy. Warzywa i kukurydzę podduś na rozgrzanym maśle przez kilka minut. Ostudź.
2.Farsz rozłóż na kotletach, zwiń w roladki. Boki pospinaj wykałaczkami. Rozgrzej tłuszcz i podsmaż roladki z każdej strony.
3.Formę żaroodporną posmaruj tłuszczem i piecz roladki 40 minut w temp.180 st. Po wyjęciu można pokroić w plastry, udekorować bazylią i podawać np. z ryżem.
Komentarze