Roladki krokietowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę ugotować.
Grzyby oczyścić, drobno pokroić i ugotować.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Składniki na naleśniki dokładnie rozmieszać na jednolitą masę.
Smażyć naleśniki bez polewania tłuszczem patelni, gdyż w cieście jest już olej.
Ugotowaną kapustę odcedzamy.
Na patelni smażymy ugotowane grzyby i cebulę i dodajemy do kapusty.
Doprawimy do smaku solą i pieprzem.
Na usmażone naleśniki kłaść po czubatej łyżce stołowej farsz,rozsmarować po powierzchni naleśnika i zwinąć w roladę.
Rolady układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy je rozmąconym jajkiem.
Wstawimy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekamy 15-20 minut.
Komentarze