Roladki schabowe

0 (0 ocen)

są proste w wykonaniu,a jak smakują przekonaj się sam.

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska po 2 łyżki -musztardy -majonezu -ketchupu 1 łyżka śmietany 18% 2 szklanki bulki tartej 4 jajka 1 kg schabu bez kości olej do smażenia przyprawy:sól,pieprz,granulowany czosnek, czerwona papryka,przyprawa do mięsa.

Roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podzielić na kawałki,rozbić za pomocą tłuczka i natrzeć przyprawami. Kapustę pekińską drobno posiekać,a następnie wymieszać z majonezem, musztardą,ketchupem i śmietaną. Powstały farsz układać porcjami na schabach,zawinąć w roladki,spiąć wykałaczkami. Roladki panierować w rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy