Roladki schabowe z jarmużem i rukolą

4.5 (157 ocen)

Pieczone roladki wieprzowe z zielonym farszem pełnym witamin.

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    sól , pieprz
    100g. świeżego jarmużu
    100g. świeżej rukoli
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Roladki schabowe z jarmużem i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu cienko rozbić , oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
    Rukolę oraz jarmuż umyć , osuszyć.
  • duszony jarmuż z czosnkim 2. W ganku rozgrzać masło .
    Czosnek przepuścić przez praskę.
    Poddusić chwilę na maśle wraz z jarmużem.
    .
  • roladki schabowe z jarmużem i rukolą 3. Na każdy plaster schabu nakładać dużą łyżkę jarmużu z czosnkiem oraz rukolę.
    Zwinąć roladki.
    Najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.
  • 4. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym , piec 30-35 min w piekarniku nagrzanym do 180st
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż Rukola Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować