Roladki schabowe z warzywnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab rozbijamy na cienkie kotlety i przyprawiamy solą i pieprzem .
2.Kalafior rozdzielamy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie (1/2 łyżki soli) aż zmięknie.
3.Marchewkę obieramy i również gotujemy aż będzie miękka.
4.Groszek odcedzamy i rozcieramy na gładką masę.
5.Ugotowany kalafior i marchewkę tłuczemy tłuczkiem , dodajemy roztarty groszek i jajko. Cebulę ścieramy na tarce o drobnych okach i dodajemy do reszty składników. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku.
6.Rozbite kotlety smarujemy farszem warzywnym , zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Całość panierujemy w przyprawionym jajku i bułce tartej a następnie smażymy na oleju.
Komentarze