Roladki schabowe ze szparagami

4.51 (162 ocen)

Przepis nr 900 :)

Składniki:

  • 0,5 kg schabu
    1 pęczek białych szparagów
    papryka bez skóry w zalewie
    sól, pieprz
    cukier
    do panierki:
    bułka tarta
    3-4 łyżki jogurtu
    1/2 łyżki majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (162 ocen)

Roladki schabowe ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wnętrze roladek
1. Schab pokroić na plastry i rozbić. Posypać solą i pieprzem. Szparagi obrać i odkroić zdrewniałe części. Zagotować wodę z dodatkiem soli i cukru i wrzucić szparagi na 5 minut, odcedzić i przelać zimną wodą. Na każdy plaster mięsa położyć po 3 szparagi i kawałek papryki. Zwinąć. Jogurt wymieszać z majonezem, solą i pieprzem. Roladki panierować w jogurcie i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białe szparagi Schab Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować