Roladki schabowe ze śliwką i żurawiną

4.5 (183 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Dla miłośników schabowego na słodko. Świetne zarówno na ciepło do obiadu jak również jako przystawka na zimno.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • 3 kotlety schabowe,
    3 małe plasterki żółtego sera,
    kilka suszonych śliwek bez pestek,
    kilka żurawin,
    jajko, buła tarta do panierki
    sól, świeżo zmielony pieprz,
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Roladki schabowe ze śliwką i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso na kotlety umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, cienko rozbić, posypać solą i pieprzem.
    Na cienko rozbite kotlety położyć po plasterku żółtego sera, śliwki i żurawinę (ilość według uznania), najpierw złożyć boki kotleta do środka, a następnie zwinąć w roladki. Panierować w jajku i bułce tartej. Obsmażyć na małym ogniu z każdej strony na rumianona dobrze rozgrzanym tłuszczu. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego ( ja naczynie wkładam do piekarnika i nagrzewam w czasie rozgrzewania piekarnika), przykryć i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 20 min. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować