Zdrowa przekąska, łatwa i wbrew pozorom szybka do przygotowania.
Składniki:
100g wędzonego łososia
1 średniej wielkości cukinia
80g serka kanapkowego naturalnego
¼ papryki czerwonej
Garść rukoli
1 łyżeczka wasali
Dodatkowo do podania:
Marynowany imbir
Sos sojowy
Roladki z cukinii i wędzonego łososia a la sushi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umytą cukinię pokroić wzdłuż na 10 - 12 plastrów. Gotować ok. 2 minut w osolonej wodzie, wyjąć, zahartować zimną wodą, osuszyć. Każdy plaster smarować serkiem wymieszanym z wasali (doprawić wg uznania) na serek ułożyć plasterki łososia, paseczki papryki i obok listki rukoli, zwinąć ciasno w roladkę. Podawać z imbirem marynowanym, polane sosem sojowym.
Komentarze