Roladki z cukinii i wędzonego łososia a la sushi

4.49 (170 ocen)

Zdrowa przekąska, łatwa i wbrew pozorom szybka do przygotowania.

Składniki:

  • 100g wędzonego łososia
    1 średniej wielkości cukinia
    80g serka kanapkowego naturalnego
    ¼ papryki czerwonej
    Garść rukoli
    1 łyżeczka wasali
    Dodatkowo do podania:
    Marynowany imbir
    Sos sojowy
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Roladki z cukinii i wędzonego łososia a la sushi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zwijamy roladki 1. Umytą cukinię pokroić wzdłuż na 10 - 12 plastrów. Gotować ok. 2 minut w osolonej wodzie, wyjąć, zahartować zimną wodą, osuszyć. Każdy plaster smarować serkiem wymieszanym z wasali (doprawić wg uznania) na serek ułożyć plasterki łososia, paseczki papryki i obok listki rukoli, zwinąć ciasno w roladkę. Podawać z imbirem marynowanym, polane sosem sojowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Łosoś wędzony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować