Roladki z szynki

4.51 (174 ocen)

Pyszne i nieskomplikowane roladki, które smakują nie tylko od święta

Składniki:

  • 8 jak największych plastrów szynki konserwowej
    3 serki naturalne ostrowia po 120g
    2 jajka ugotowane na twardo drobniutko posiekane
    2 obrane ogórki małosolne drobniutko posiekane
    3-4 ząbki przeciśniętego czosnku
    2 łyżki posiekanego szczypioru
    1 łyżka posiekanego koperku
    1,5 łyżki żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wody (ok.1/5 szklanki)
    sól i biały pieprz do smaku
    potrzebna jest też folia spożywcza do zawinięcia rolady
Wystaw ocenę:

4.51 (174 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki Szynki

Roladki z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1319ur9 1. Z plastrów szynki ułożyć na folii spożywczej prostokąt zakładając brzegami na siebie. Serki wymieszać z pozostałymi składnikami, na końcu wlać ostudzoną lekko tężejącą żelatynę.
    Masę serową rozsmarować na szynkowym prostokącie, zrolować i zawinąć folią. Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
    Pokroić w plastry i udekorować dowolnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować