Roladki z piersi kurczaka z serem

4.5 (190 ocen)

  • 60 min

Bardzo często przyrządzam te roladki na obiad, ponieważ smakują całej mojej rodzinie.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 podwójne piersi z kurczaka
    12 plastrów szynki konserwowej
    12 plastrów sera żółtego
    1-2 papryki czerwone
    przyprawa do kurczaka
    sól
    pieprz
    2 jajka do obtaczania
    bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z piersi kurczaka z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy na kotlety. Następnie kotlety dokładnie rozbijamy, posypujemy przyprawą do kurczaka, solą oraz pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy plasterek szynki, sera (plastry sera możemy pokroić na mniejsze kawałki). Paprykę oczyszczamy, dokładnie myjemy, kroimy w niewielkie paseczki. Następnie kawałki papryki układamy na serze. Całość bardzo ścisło zwijamy, spinamy wykałaczkami. Jajka roztrzepujemy na talerzu, obtaczamy w nim roladki. Następnie obtoczone roladki panierujemy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju, smażymy w nim roladki na złoty kolor z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować