Pracuję zawodowo, a po pracy uwielbiam spędzać czas w kuchni. Jestem początkującą „kucharką”, ale staram się by dania przygotowane przeze mnie były smaczne.
40 min
Składniki:
ok. 0,8 kg schabu wieprzowego
1 puszka konserwowego groszku z marchewką
1 jajko
bułka tarta
olej
Przyprawy:
2 łyżeczki przyprawy do mięs
1 łyżeczka czerwonej papryki
sól
pieprz
Roladki z warzywnym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab myjemy, osuszamy i kroimy na 1 cm plastry. Każdy plaster rozbijamy tłuczkiem. Płaty obsypujemy dość obficie przyprawami oraz nakładamy farsz z marchewki z groszkiem. Zwijamy w roladki (w razie potrzeby spinamy wykałaczkami). Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobina oleju.
Porady
Roladki najlepiej smażyć pod przykryciem gdyż wtedy są bardziej kruche.
Komentarze