Rollsy z kurczakiem

4.51 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min

Nie boczek, nie szynka, nie ser czy pieczarki ... tym razem to pierś kurczaka i ciasto francuskie stworzyły te pyszne rollsy no i nie mogło obejść się bez sosu czosnkowego :)

  • 50 min

Składniki:

  • Rollsy :
    arkusz ciasta francuskiego
    ok 400 gr piersi kurczaka
    sezam
    sól, pieprz
    papryka ostra wędzona

    Sos czosnkowy:
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (200 ocen)

Rollsy z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka ścinamy z grubości i cienko rozbijamy
    Następnie rozkładamy ją na całej powierzchni ciasta francuskiego
    Przyprawiamy pieprzem, solą oraz papryką wędzoną ostrą lub słodką wedle uznania
    Całość zwijamy w roladę i kroimy w ok 1,5 cm plastry
    Każdy z rollsów wkładamy jedną stroną do miseczki z sezamem i układamy na blasze
    Pieczemy w 170 oC przez ok 30-35 minut
    Podajemy z sosem czosnkowym
  • 2. Sos czosnkowy
    Czosnek ścieramy ba tarce z małymi oczkami, dodajemy sól, pieprz i mieszamy.

Porady

Aby arkusz ciasta francuskiego nie łamał się najlepiej wyjąć go z lodówki przynajmniej 20 minut przed rozwijaniem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kurczak Pierś z kurczaka Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować