Rosołek z imbirem i kolendrą

4.5 (157 ocen)

Pyszny, rozgrzewający rosół. To idealny sposób na walkę z przeziębieniem.

Składniki:

  • 1 litr bulionu drobiowego (może być z kostki)
    1-2 marchewki
    1 pietruszka
    1 cebula
    Kilka ziaren ziela angielskiego
    Liść laurowy
    Korzeń imbiru
    Świeża kolendra
    Makaron nitki
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Rosołek z imbirem i kolendrą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, przekroić i opalić nad ogniem. Marchewkę i pietruszkę oczyścić i pokroić w kawałki. Warzywa dorzucić do bulionu. Doprawić zielem angielskim, liściem laurowym, startym korzeniem imbiru (około łyżeczki - według własnych upodobań). Gotować na wolnym ogniu do czasu, gdy warzywa zmiękną. Podawać z makaronem i świeżą kolendrą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Kolendra

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować