1.Białka odzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać mąkę,olej i proszek do pieczenia. Wszystko razem dokładnie wymieszać i podzielić na cztery części w osobne miseczki. Do jednej części dodać kisiel,
do drugiej mak, do trzeciej kakao, a do czwartej żółtka i 2 łyżki mąki.
Do wyłożonej papierem do pieczenia formy wylewamy ciasto z żółtkami, na nie układać po jednej łyżce kupkami pozostałe ciasto,na przemian kolorami.
Pieczemy około 40 minut w temperaturze180stopni. kiedy ciasto wystygnie przekrawamy na pół .
2.Obie galaretki rozpuścić w 0,5 litra wody.
Śmietanę ubić z cukrem i dodać tężejące galaretki. gdy śmietana zacznie się gęstnieć przekładamy ciasto(zostawić 4 łyżki śmietany).Wierzch ciasta smarujemy zostawioną śmietaną i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Porady
Można eksperymentować z kolorami, ja w tym przypadku zrobiłam bez maku,bo nie miałam właśnie w domu,a i tak wygląda fajnie.
Komentarze