Ruloniki z mielonego nadziewane warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę posiekaj. Razem z bułką odciśniętą w mleku dodaj do mielonego. Wbij jajko, przypraw solą, pieprzem i pietruszką. Wymieszaj na gładką masę.
2.Marchewki umyj, ugotuj, obierz. Paprykę i ogórki osusz na ręczniku papierowym. Razem z marchewką pokrój na paseczki. Szczypiorek posiekaj.
3. Masę mięsną rozpłaszcz na dłoni. Na masie rozłóż po porcji ogórka, papryki i marchewki. Posyp szczypiorkiem. Farsz obtocz mięsną masą tworząc rulonik.
4.Na patelni rozgrzej tłuszcz. Smaż ruloniki na wolnym ogniu po parę minut z każdej strony. Podawaj z kaszą gryczaną.
Komentarze