Rurki z jagodowym kremem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dawno nie jadłam nic tak kremowego i delikatnego, choć nie powiem, że są mało pracochłonne ;). Drugim razem pójdzie mi zdecydowanie szybciej. Do nadzienia użyłam bitej śmietany z dodatkiem jagód rewelacja polecam:)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
    1 jajko
    cukier kryształ
    tłuszcz do nasmarowania foremek
    1 śmietana 30% 200ml
    3 łyżki cukru pudru
    1 łyżka żelatyny
    pół tabliczki czekolady
    4 łyżki jagód
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rurki z jagodowym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto francuskie 1. Ciasto francuskie rozwinąć. Poprzecinać na centymetrowe pasma.
  • nawijamy ciasto na rurkę 2. Foremki do rurek posmarować lekko tłuszczem – ja używam namoczonego w oleju wacika. Na rurki nawijać paski ciasta z lekką zakładką.
  • pieczemy rurki 3. Tak przygotowane rurki posmarować pędzelkiem zamoczonym w jajku i posypać delikatnie cukrem. Piec w temperaturze około 200 stopni do zarumienienia.
  • ubijamy śmietanę 4. Śmietanę 30% ubijamy na sztywno dodajemy 3 łyżki cukru pudru i na koniec rozrobioną żelatynę w 2 łyżkach wrzącej wody.
  • jagodowy krem 5. Jagody miksujemy dodajemy do ubitej śmietany.
  • rurki 6. Gotowe rurki nabijamy jagodową bitą śmietaną, używamy szprycownicy.
    Czekoladę rozpuszczamy z 2 łyżkami wody, polewamy rurki.
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować