Rurki z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Z mąki, schłodzonej margaryny, soli i 1 jajka zagnieć ciasto, zawiń w folię i schowaj do lodówki na 2 godziny. Wyłóż ciasto na stolnicę, podsyp mąką, rozwałkuj cienką, potnij na cienkie paski ok. 3 cm. Metalowe foremki do rurek posmaruj olejem. Ciasto nawijaj na foremki od węższej strony. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Układaj na natłuszczonej masłem brytfannie. Piecz 25 min. w 180 stopniach do zrumienienia. Po upieczeniu od razu wyjmij rurki z foremek. Zostaw do ostudzenia.
Krem:
Na mleku i cukrze ugotuj budyń, wystudź. Margarynę utrzyj, dodaj wystudzony budyń, następnie krem czekoladowy i kakao. Przy pomocy worka cukierniczego lub torebki foliowej wypełnij kremem rurki.
Komentarze