Ryba pieczona po bułgarsku

4.5 (196 ocen)

  • 10 min

Jest to potrawa prosta, smaczna i przedewszystkim tania.

  • 10 min

Składniki:

  • Dowolna ilość ryby ( morskich, podzielonych na porcje lub małych rybek jak płotki czy okonie), sól, sproszkowana papryka, koncentrat pomidorowy lub mrożone pomidory ( w sezonie świeże), olej, cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba pieczona po bułgarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczoną rybę lekko posolić i układać w brytfannie lub w żaroodpornym naczyniu. Posypać drobniutko posiekaną cebulą, sproszkowaną papryką i posmarować koncentratem pomidorowym lub obłożyć grubymi plastrami pomidora obranego ze skórki. Polać olejem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 30 minut , aż ryba będzie miękka ( sprawdzić widelcem jeśli " mięso " ryby się rozpada jest dobre). Podawać z pieczywem zaraz po upieczeniu. Bardzo smaczna jest również na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować