Najłatwiejsza potrawa z ryby ,która smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno ;jako danie główne ,jako przystawka,jako kolacja ...
60 min
Składniki:
Składniki dla 4 osób:
4 filety z ryby ( np mintaj,tilapia,limanda; takie polecam;)
przyprawa do ryb
vegeta
pieprz
mąka do panierowania
1 jajko do panierowania
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
2 marchewki
2 pietruszki
kawałek korzenia selera
Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z ryby oprószyć przyprawami ,panierować w mące ,jajku,bułce.Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach,podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.Doprawić vegetą,pieprzem.Następnie podlać wodą i dusić do miękkości.rybę ułożyć na półmisku,na wierzch wyłożyć warzywa.Podawać na ciepło lub na zimno
Komentarze