Ryba pod ziołową pierzynką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pomysł na szybki obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 ryby (np. sola, mintaj)
    sok z cytryny
    ulubione zioła (np. zioła prowansalskie, estragon, bazylia)
    1 szklanka bułki tartej
    2 łyżki startego sera żółtego
    olej

Ryba pod ziołową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba ziołowa składniki 1. Ryby płuczę pod wodą, wysuszam papierowym ręcznikiem, skraplam sokiem z cytryny. Do miski wrzucam bułkę tartą, ulubione zioła oraz starty ser żółty. Wszystkie składniki dokładnie mieszam.
  • Ryba ziołowa posypana 2. W żaroodpornym naczyniu układam ryby, posypuję je mieszanką z miseczki. Następnie zalewam olejem i wkładam do piekarnika (180 stopni , około 20 minut).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy