RYBA Z HERBATĄ

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Lubię eksperymentować w kuchnia. Ciągle wypróbowuję nowe smaki. Ryba w herbacie przypadła do gustu całej rodzinie

  • Łatwy

Składniki:

  • - filety ryne np. z mintaja: 5 sztuk
    - mleko: 0.5 szklanki
    - białe wytrawne wino: 5 łyżek
    - mąka: 1 łyżeczka
    - herbata cytrynowa torebki: 4 sztuki
    - pieczarki: 8 sztuk
    - cebula czerwona: 1 sztuka
    - sól, pieprz, czosnek grznulowany do smaku: 1 szczypta

Ryba z herbatą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby umyj, osusz i rozłóż w naczyniu do zapiekania. Posyp ją szczyptą soli, pieprzu i czosnku. Następnie rozsyp na rybie zawartość dwóch torebek herbaty.
  • 2. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Cebulę i pieczarki rozłóż na rybie. Posyp szczyptą soli, pieprzu, czosnku i zawartością dwóch kolejnych torebek herbaty.
  • 3. Mleko wymieszaj z winem i mąką. Zalej rybę. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 45 minut w temperaturze 180oC. Podawaj z ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy