Ryba z pieca pod zieloną kołderką ze szpinaku

4.5 (193 ocen)

  • 40 min

Niesmażone, lecz pieczone zdrowe danie dla całej rodziny.

  • 40 min

Składniki:

  • - 2 filety rybne (np. dorsz)
    - 400g szpinak mrożony
    - ser mozzarella (light)
    - koperek
    - jajko
    - 2-3 ząbki czosnku
    - sól, pieprz, gałka muszkatołowa
    - łyżka oliwy z oliwek
    - łyżka sera parmezan
    - woreczek kaszy jęczmiennej
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba z pieca pod zieloną kołderką ze szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba ze szpinakiem 7 1. 1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu
    2. Filety odsączyć z wody oprószyć solą, pieprzem
    3. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą włożyć pokrojone na kawałki rybę i posypać posiekanym koperkiem.
    4. W misce wymieszać rozmrożony szpinak z przyprawami, jajkiem i wyciśniętym czosnkiem. Masę wykładamy na rybę i posypujemy serem mozzarella.
    5. Nagrzać piekarnik do 180C i piec około 30 minut.
    6. Rybę podawać z kaszą i na koniec posypać serem parmezan.

Porady

Zamiast kaszy jęczmiennej można podać gryczaną oraz użyć dowolnej ryby.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować