Ryż z papryką i selerem naciowym

4.48 (144 ocen)

  • 35 min

Pyszne danie na bezmięsny obiad.

  • 35 min

Składniki:

  • 3 szkl. bulionu
    3 woreczki ryżu
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 czerwona papryka
    1 żółta papryka
    1 zielona papryka
    4 gałązki selera naciowego
    1 łyżeczka suszonego oregano
    1 łyżeczka suszonej bazylii
    1/2 łyżeczki curry
    olej do smażenia
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Ryż z papryką i selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek drobno posiekać i przesmażyć na oleju. Następnie dodać pokrojone w paski papryki i seler naciowy pokrojony w plasterki. Przesmażyć razem warzywa ok. 5 minut. Następnie dodać suchy ryż z woreczków. Chwilę przesmażyć z warzywami.
  • 2. Potem podlać wszystko bulionem i dusić pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, aż ryż będzie miękki. Jeśli trzeba należy dolać bulionu. Dodać oregano, bazylię i curry. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można posypać drobno posiekaną świeżą bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować