1.Ugotowałem 4 jajka na twardo. Ostudziłem, obrałem. Mięso , jajko i cebulę posiekaną na drobno , bułkę tartą , koperek , musztardę wyrobiłem na gładką masę . Doprawiłem pieprzem i solą. Odstawiłem na pół godziny aby składniki się „przegryzły”. Potem masę mięsną podzieliłem na 4 części. Każde jajko obtoczyłem równomiernie masą mięsną ( przed panierowaniem jajka obtoczyłem mąką ). Panierowałem kolejno : mąka , rozbełtane jajko i bułka tarta (standard ). Dokładnie docisnąłem panierkę. Włożyłem na rozgrzany tłuszcz i smażyłem do uzyskania mocno złotego koloru. Aby uzyskać lepszy kolor dodałem do bułki tartej słodkiej papryki.
Po usmażeniu osączyłem na papierowym ręczniku , ostudziłem.
Komentarze