1.Schab przyprawić solą i pieprzem, do miski wlać mleko i marynować mięso przez całą noc.
2.Następnie schab obsmażyć ze wszystkich stron na oleju, a mleko zagotować w garnku dodając rozgniecione ząbki czosnku i inne przyprawy. Do wrzącego mleka włożyć obsmażony schab. Dusić pod przykryciem około 1,5-2 godzin.
3.Kiedy schab będzie gotowy - wyjąć mięso, a sos przecedzić i zagęścić.
Mięso pokroić w plastry i podawać z powstałym mlecznym sosem.
4.Otręby, jajka i serek razem mieszamy, wylewamy na blachę wyłożoną papierem (smarujemy cienko, formując prostokąt) i pieczemy w piekarniku w temp. 160-170o ok. 10min
Następnie wyciągamy z piekarnika smarujemy cieniutko chrzanem i powstałym sosem mlecznym ze schabu. Zwijamy w rulonik i kroimy 2 cm kawałki.
5.Jako SAŁATKĘ polecam pokrojone w kostkę pomidory, ogórki kiszone i cebulę z dodatkiem oliwy i natki pietruszki.
Komentarze