Schab w sosie paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab lekko rozbic tłuczkiem chyba ze sa cienkie plasty wiec nie rozbijamy. Posolić i popieprzyć z obu stron. Smażyć do zarumienienia na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Z patelni odlać nadmiar tłuszczu. Mięso zalać wodą, przykryć pokrywką i zagotować. Po zagotowaniu dodać czerwoną słodką paprykę, sól i pieprz oraz łyżeczke tartego chrzanu. Przykryć, dalej dusić .
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle, dodać do schabu.
Do mięsa dodać również pokrojoną w paski czerwoną paprykę. Dusić do momentu aż mięso będzie miękkie. Po zdjęciu z ognia dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.
Podawac np. z gotowanymi ziemniakami, smacznego
Komentarze