Schab z kością duszony w marchewce

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kruchy schab w asyście słodkiej marchewki. Pyszny i bardzo prosty obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • 5 plastrów schabu (około 80 dag)
    3 marchewki
    1 duża biała cebula
    Przyprawa do mięsa
    Sól
    Pieprz
    Olej do smażenia
    Ostra czerwona papryka
    Słodka czerwona papryka
    250 ml bulionu wołowego
    Mąka do obtoczenia mięsa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z kością duszony w marchewce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy i osuszamy. Każdy plaster przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę kroimy w pół plastry. Mięso obtaczamy w mące i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Przekładamy do garnka. Na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa podsmażamy cebulę. Do garnka dokładamy marchewkę, cebulę, dolewamy bulion i doprawiamy ostrą i słodką papryką. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować