Schab z parowaru w sosie paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię. Posmarować oliwą, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, posypać majerankiem.
Zawinąć w folię i pozostawić w chłodnym miejscu na 1-2 godziny. Dolny pojemnik parowaru napełnić wodą, ułożyć mięso, przykryć.
Włączyć parowar i ustawić na 30-35 minut.
Sos:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w małe kawałki. Cebulę zeszklić na patelni. Dodać paprykę i podsmażyć. Dorzucić sparzonego, obranego i pokrojonego pomidora, gotować ok 30 minut. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do sosu.Przyprawić. Gotować jeszcze ok. 15 minut na małym ogniu.
Komentarze