Schab podsuszany

4.5 (147 ocen)

  • 60 min

Przepisów na wykonanie tego pysznego mięsa jest wiele. Krążąc ponad nimi wybrałam jeden dodalam wlasne przyprawy i oto jest

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg schabu
    0,5 szkl cukru
    0,5 szkl soli kamiennej niejodowanej
    papryka suszona
    majeranek
    kilka ziaren jałowca
    2 ziarna ziela angielskiego
    listek laurowy
    1 łyżeczka kolendry
    czosnek 6-8 ząbków (w zależności od potrzeby)
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Schab podsuszany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Schab umyć oczyścić z błonek i tłuszczu. Osuszyć. W naczyniu zasypać cukrem i dokladnie natrzeć tak by mięso bylo w powłoce cukrowej. W tym stanie pod przykryciem wstawić do lodówki na 24 h.
    Następnie umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Natrzeć w ten sam sposób solą i odstawić na 36 h.
    Po upływie tego czasu posiekać czosnek, dodać przyprawy i utłuc w moździerzu.
    Schab natrzeć mieszanką przypraw, włożyć do pończochy (podkolanówki) zawiązać i zawiesić w ciepłym, przewiewnym miejscu na 5-6 dni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować