Schabowe w panierce lnianej

4.48 (184 ocen)

Coś innego. Tym razem nie bułka tarta lecz bardziej zdrowsza wersja w postaci mielonego lnu.Panierka jest chrupka i bardzo smaczna.

Składniki:

  • - ok. 600 g. schabu bez kości
    - 3/4 szkl. lnu mielonego
    - 2 jaja
    - 2-3 łyżki bułki tartej
    - 1 płaska łyżka soli
    - szczypta pieprzu
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schabowe w panierce lnianej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy,osuszamy, kroimy w plastry. Rozbijamy tłuczkiem.
    Na talerzu len mieszamy z bułką tartą. W drugiem głębszym talerzu jajka roztrzepujemy. Dodajemy sól, pieprz. Schabowe zanurzamy w jajku a potem w panierce. następnie układamy na patelni i smażymy z każdej strony.

Porady

Len może być też w ziarenkach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Ziarna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować