Schabowe kieszonki

4.5 (193 ocen)

  • 60 min

Świetna propozycja nie tylko na wielkanocny stół

  • 60 min

Składniki:

  • 5 plastrów schabu
    3 jajka
    20 dag wędzonej kiełbasy
    3 łyżki posiekanego szczypiorku
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżeczki chrzanu
    mąka do panierowania
    2 jajka do panierowania
    tarta bułka do panierowania
    sól, pieprz
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Schabowe kieszonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Schab rozbijamy za pomocą tłuczka do mięsa. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Obrane jajka i kiełbasę kroimy w kostkę. Jogurt łączymy z chrzanem. Dodajemy do jajek i kiełbasy. Dodajemy szczypiorek. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy na schab, składamy na pół. Szczepiamy wykałaczkami. Panierujemy kolejno w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować