Sakiewki z tuńczykiem

0 (0 ocen)

Od kilku lat przekąska ta gości na moim stole.Zawsze świetnie się sprawdza na imprezach i innych uroczystościach.Największą zaletą chyba jest to,że naprawdę szybko można ją przygotować.

Składniki:

  • 2 ciasta francuskie
    5 jajek
    2 łyżki kaparów
    2-3 łyżki śmietany
    2 cebule czerwone
    2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
    pieprz
    sól

Sakiewki z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy.Tuńczyka dokładnie odciskamy.Cebulę i jajka kroimy w drobną kostkę,kapary siekamy.Wszystkie składniki umieszczamy w misce,dodajemy śmietanę i przyprawy.Mieszamy farsz,aby składniki się połączyły.
  • Sakiewki z tuńczykiem 2. Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki,każde dzielimy na 12 równych kwadratów.Na każdy kawałek nakładamy farsz i sklejamy dobrze sakiewki.Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180'C.Świetnie pasują do barszczu czerwonego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy