Jest pyszna,szybka w wykonaniu.Brzoskwinie połączone z mięsem i resztą składników dają niezwykły smak.Często ją serwuje na różne okazje i bardzo szybko znika z salaterki.
50 min
Składniki:
puszka brzoskwiń
puszka kukurydzy
6 jajek
pęczek koperku
30 dag szynki drobiowej
80 dag fileta z kurczaka
Sałatka z kukurydzą i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta umyć osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
Posypać przyprawą do gyrosa i podsmażyć do miękkości.
Pozostawić do ostygnięcia.
Brzoskwinie,ugotowane jajka,szynkę pokroić w kostkę.
Pokroić w drobno koperek i dodać do pozostałych pokrojonych składników, dołożyć kukurydzę przestudzonego fileta.Wszystko wymieszać doprawić solą i pieprzem dodać majonez.
Komentarze