Pyszna sałatka, która nieziemsko smakuje zarówno ciepła jak i zimna.
30 min
Składniki:
180-200 g makaronu muszelki
podwójna pierś z indyka
4 suszone pomidory w oleju
30 g sera typu feta
3 ząbki czosnku
4 duże pieczarki
olej z suszonych pomidorów
zioła prowansalskie
sól, pieprz
Sałatka makaronowa na ciepło z fetą i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z indyka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy na 3 łyżkach oleju z pomidorów. Pieczarki kroimy w plasterki, czosnek w półplasterki, pomidory w drobniejsze kawałki. Wrzucamy wszystko na drugą patelnię z 3 łyżkami oleju z pomidorów. Dusimy.
Łączymy ugotowany al dente makaron z warzywami, doprawiamy ziołami prowansalskimi. Podajemy z pokruszona fetą.
Komentarze