Sałatka do mięs z grilla

4.5 (158 ocen)

Taką sałatkę przygotowałam jakiś czas temu, kiedy jeszcze dane było mi zjeść kawałek grillowanej kiełbaski i oczywiście pomarańcze. Pierwszy raz skusiłam się na takie połączenie i miałam obawy czy nam posmakuje, ale niepotrzebnie, bo została zjedzona do samego końca.

Składniki:

  • 1 opakowanie dowolnej mieszanki sałat
    1 mała, słodka pomarańcza
    1/2 sera sałatkowego półtłustego
    2 garści suszonej żurawiny
    ok 10 sztuk pomidorków koktajlowych
    ok 3 łyżki sosu balsamicznego o smaku pomarańczowym
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka do mięs z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszankę sałat przekładamy do szerokiego ale płaskiego naczynia, na wierzch układamy pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, cząsteczki pomarańczy- bez białej błony, żurawinę oraz pokrojony w kostkę ser. Delikatnie mieszamy i polewamy po wierzchu sosem balsamicznym.

Porady

Sałatkę najlepiej przygotować tuż przed podaniem. Jeśli chcemy- możemy przygotować ją wcześniej, ale nie mieszać- zrobić to dopiero przed podaniem i wtedy polać sosem. Sałatkę możemy ewentualnie doprawić pieprzem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować